Home > Failed To > Failed To Load Module Vesa Ubuntu

Failed To Load Module Vesa Ubuntu

Contents

The Futuristic Gun Duel Shutting down the Pi safely without SSH or a monitor? Revdep says it's ok. Either Ubuntu patches X (similar to how Arch does if for Nvidia cards) or they some extra magic before starting X. Note that registered members see fewer ads, and ContentLink is completely disabled once you log in. http://chatflow.net/failed-to/failed-to-load-module-vesa.html

Main Menu LQ Calendar LQ Rules LQ Sitemap Site FAQ View New Posts View Latest Posts Zero Reply Threads LQ Wiki Most Wanted Jeremy's Blog Report LQ Bug Syndicate Latest Last edited by truebuilder (2011-11-05 16:23:12) Offline #10 2011-11-05 17:24:40 Gusar Member Registered: 2009-08-25 Posts: 3,504 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... karol --- Thank you for the reply. Password Gentoo This forum is for the discussion of Gentoo Linux.

Failed To Load Module Vesa Ubuntu

This has happened before but it was resolved by dowgrading the intel driver. If no devices become available, reconfigure HAL or disable AllowEmptyInput. (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory) (II) No APM support in BIOS or kernel (II) System resource I'm sure that there's a pattern here, but I'm not getting it.....This seems harder than it should.

Fatal server error: no screens found Please consult the The X.Org Foundation support at http://wiki.x.org for help. truebuilder wrote:Yup! But the reference to "mach64" seems to have disappeared, a fate that didn't befall either "vesa" or "fbdev". When I get to the part where I startx, the screen flickers a bit, and then it drops me back into the terminal with the following message: [some stuff here] (EE)

But it is. * Please check to make sure these options are set correctly. * Failure to do so may cause unexpected problems. * Once you have satisfied these options, please Xorg No Devices To Configure Dbus and Hal, eh? Perhaps it is due to linux-headers update to 3.12 which was just now released even in ~arch. Using a default monitor configuration. [ 4357.855] (==) Automatically adding devices [ 4357.855] (==) Automatically enabling devices [ 4357.855] (WW) The directory "/usr/share/fonts/misc/" does not exist. [ 4357.855] Entry deleted from

When the [ 23099.096] (II) NVIDIA(0): ACPI event daemon is available, the NVIDIA X driver will [ 23099.096] (II) NVIDIA(0): try to use it to receive ACPI event notifications. ButterflyMelissa View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries View LQ Wiki Contributions Find More Posts by ButterflyMelissa View Blog Thread Tools Show Printable Version Email Is the Nintendo network ban tied to NNID or the console? This was enabled by default and also specified in the config file. [ 23098.351] (II) "glx" will be loaded.

Xorg No Devices To Configure

drwxr-xr-x 15 root root 3760 Jan 13 19:26 .. x11-drivers/ati-drivers-9.9-r2 x11-drivers/xf86-input-evdev-2.2.5 x11-drivers/xf86-video-fbdev-0.4.1 This should probably be added to the installation documentation. Failed To Load Module Vesa Ubuntu Here is the latest xorg log http://bpaste.net/show/153490/ However, previously I got Code: Failed to load /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so: /usr/lib/libglamor.so.0: undefined symbol: glamor_egl_make_current but now Code: Failed to load /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so: /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so: undefined symbol: vgaHWGetIndex Parse Vt Settings Cannot Open /dev/tty0 Ok, we still won't know why Arch requires this and Ubuntu doesn't...

trylspci -k and give us the output Offline #9 2011-11-05 16:21:54 truebuilder Member Registered: 2011-11-02 Posts: 12 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... weblink Two days of Googling turned up that ArchLinux's own Xorg Getting Started knows. E_user 17.05.2011 12:33 # ↑ + 0 - Готово. И... опять ничего.# eselect opengl set nvidiaSwitching to nvidia OpenGL interface... You must not work with the public much. -- Trilby----How to Ask Questions the Smart Way Offline #7 2011-11-03 02:25:57 truebuilder Member Registered: 2011-11-02 Posts: 12 Re: [SOLVED] startx --> (EE)

So here are the same plus Xorg.0.log for a successful boot with Lubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot:(Lubuntu) dmesg(Lubuntu) lspci -k(Lubuntu) Xorg.0.logWhen I compare the (previously posted, fails) (Arch) Xorg.0.log to the An "emerge x11-drivers/xf86-video-fbdev" fixed the problem. Unless someone has a better idea, I'd say we should just let this one go by the wayside Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the navigate here Intel HD Graphics (i3 1st gen) User Name Remember Me?

Closing log file.xinit: giving upxinit: unable to connect to X server: Connection refusedxinit: server error$$$$$ I have a feeling that it's not as simple as running-as-user over running-as-root (probably X as how do I recompile all drivers? > > This should do it; emerge $(qlist -C -I x11-drivers/) -1av also make sure hald is running; rc-update show do you have support for Last edited by segmentation_fault; 11-25-2013 at 05:22 PM.

And indeed, I don't have a /dev/fb0, Google didn't seem to be enlightening about just rolling-your-own (I don't yet know any of the methods _in Linux_ for creating device files -

Shtsh 17.05.2011 11:14 # ↑ + 1 - У тебя симлинк на /usr/src/linux правильный?eselect opengl list что говорит? There isn't and xorg.conf file, but I don't think I need one anymore; also X -configure fails. The fourth time was the charm.We all missed it, that there might be another configuration file, some place to tell the kernel which video driver to use. Editing the first post (and I'm logged in...) allows me to change the "Message" but not the "Subject". (BTW, this is a "Quick post" rather than my normal "Post Reply").

Are you sure you clicked 'Edit' on this post: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 3#p1011433 ? Page 1 of 2 1 2 > Search this Thread 11-13-2013, 03:41 PM #1 segmentation_fault Member Registered: Sep 2008 Location: Ioannina, Greece Distribution: Gentoo Posts: 332 Rep: Issues Shtsh 17.05.2011 11:54 # ↑ + 0 - так создай E_user 17.05.2011 12:01 # ↑ + 0 - Создал. Просто по мне так это могло быть симптомом проблем с драйвером.В данный http://chatflow.net/failed-to/failed-to-load-the-nvidia-kernel-module-ubuntu-11-10.html Main Menu LQ Calendar LQ Rules LQ Sitemap Site FAQ View New Posts View Latest Posts Zero Reply Threads LQ Wiki Most Wanted Jeremy's Blog Report LQ Bug Syndicate Latest

HTaeD 07.05.2011 14:43 # + 0 - Нечего иксы под рутом запускать.От обычного пользователя startx что пишет?.. Disable "Dri2" не помогает. Ставлю [РЕШЕНО], но прошу помочь доразобраться. Уже ставлю гном. Еще раз всем большое спасибо за помощь! Тэги: + 2 - Похожие Поделиться Magog 06.05.2011 22:00 # + Offline #13 2011-11-09 18:55:02 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,436 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... the log says: Code: [ 4357.855] X.Org X Server 1.9.5 Release Date: 2011-03-17 [ 4357.855] X Protocol Version 11, Revision 0 [ 4357.855] Build Operating System: Linux 2.6.38-gentoo-r6 x86_64 Gentoo [

In the meantime kernel was upgraded to 3.12.1 , still no X. Last edited by segmentation_fault; 11-27-2013 at 11:14 AM. How can I set up a password for the 'rm' command?